Överföring från vinyl till CD med hög ljudkvallite

Överföra vinylskivor & kassettband till dator eller CD

Överföra vinylskivor & kassettband till dator eller CD

Överföra vinyl

Vill du föra över vinyl till dator eller CD? Vill du överföra kassettband till dator eller CD? Vill du överföra rullband till dator eller CD? Jag hjälper dig att digitalisera vinylskivor,  rullband och kassettband med högsta möjliga ljudkvalité. Den digitaliserade filen får du som fil till din dator, som CD-skiva eller båda delarna.

Det finns idag enkla och billiga skivspelare och bandspelare som du kopplar in direkt i datorn för att föra över viktiga inspelningar till CD. Dessa apparater är visserligen lättanvända men lämnar en hel del att önska vad gäller ljudkvalité. Med professionell ljudutrustning gör jag en överföring som tar tillvara hela potentialen i det material du vill digitalisera.

Du lämnar efter överenskommelse de band och skivor du vill ha digitaliserade hos mig. Normalt kan du hämta dom efter 2 vardagar. Om inspelningens längd är mindre än 20 minuter går det bra att vänta medan jag arbetar med filerna. Du måste boka tid för detta i förväg. Det går även bra att skicka skivor och band med post eller budfirma. Returporto tillkommer. Vänligen notera att jag ej tar ansvar för eventuella skador under leveransen med post eller budfirma.

Jag kan föra över de flesta slags vinylskivor och stenkakor (33rpm, 45rpm & 78rpm), kassettband, MD-skivor och de flesta typer av rullband.

De färdiga filerna levereras valfritt som fil i valfritt format över internet eller som en (eller flera) CD-R-skivor som kan spelas i de flesta vanliga CD-spelare. Filerna kan även skickas på en USB-sticka (kostnad för eventuell USB-sticka tillkommer).

Överföra vinylskivor

Överföra vinyl till dator & CD

För att Överföra vinylskivor använder vi en studioskivspelare Technics SL-1015. Vi har ett flertal olika pickuper som testas för bästa resultat från olika skivor. Det första steget är att skivan tvättas i vår skivtvätt, en Pro-Ject VC-E som tar bort smuts, damm och statisk elektricitet.  Efter detta provas vilken pickup som är lämplig för skivan som ska överföras. Sedan görs själva överföringen av skivan till datorn med ria-steg och ljudkort av mycket hög kvalité. Överföringen och eventuell efterbearbetning gör i filformatet Wav. När överföringen är klar bearbetas filerna efter önskemål. Vanligt förekommande är lättare justering av EQ (ton-balans) och uppdelning av skivans låtar till enskilda spår. Om det behövs kan jag manuellt ta bort knaster & knäpp från filerna.

Här kan du lyssna på ett projekt vi nyligen arbetat med där vi hjälpt till att överföra dansbandets Christers hela katalog från vinylskivor till Spotify.

Överföra kassettband

Överföra kassettband

För överföring av kassettband använder vi kassettdäck från Pioneer och Technics. Det första steget är att trimma kassettbandspelaren efter bandet som ska föras över. Tonhuvudet justeras efter hur bandet är inspelat så att bästa möjliga resultat uppnås vid överföringen. Vid överföringen av bandet till datorn används ljudkort av mycket hög kvalité. Överföringen och eventuell efterbearbetning gör i filformatet Wav. När överföringen är klar bearbetas filerna efter önskemål. Vanligt förekommande är lättare justering av EQ (ton-balans) och uppdelning av bandets låtar till enskilda spår.

Överföring rullband.

Överföra rullband

Technics RS-1506 anses vara bland en av de bästa rullbandspelarna för konsumentbruk av många audiofiler. Vi kan överföra 2-spårs band och 4-spårs band i samtliga hastigheter.

Priser:

• Kassettband 125:- per bandsida. Varje bandsida blir ett sammanhängande spår.
• För uppdelning av bandsida i maximalt 10 spår tillkommer 100:-
• Överföra vinylskivor 125:- per LP sida. Varje sida blir 1 sammanhängande spår.
• Uppdelning av skivsidan i separata spår/låtar 50:- per LP sida.
• Singel & Maxisingel 50:- per sida.
• Tvätt i professionell våt-skivtvätt inför digitalisering, 20:- per skivsida.
• Extra ljudbearbetning 380:- per timma.
• Minsta avgift är 200:-
• CD-skiva 10:- Fodral & häfte ingår ej.
Moms 25% tillkommer på samtliga priser.

Med pickupen Ortofon OM-Pro och en bra ria-förstärkare blir ljudet det bästa möjliga

Här kan du höra ett exempel på en överföring från vinyl jag gjort. (Öppnas i Youtube)

Välkommen att ringa eller maila om du vill beställa digitalisering eller om du har frågor! (Klicka på texten för kontaktuppgifter.)