Musikquiz

Musikquiz

Musikquiz brukar bli en mycket uppskattad aktivitet på festen. Jag kommer väl förbered och har med mig ljudanläggning, mikrofon, tävlingsformulär och allt som behövs för en lyckad musikfrågesport.

Vanligast är att ha musikfrågesporten till eller efter kaffet eller kanske som en start innan dansen börjar. Ofta vaknar ”tävlingsnerven” och stämningen höjs märkbart. Gästerna delas in i lag, till exempel ”bordsvis”. När du beställer kommer vi överens om vilken typ av musikfrågsport ni vill ha, om önskar ett särskilt tema och om eventuella priser till vinnande lag. Jag har flera färdiga att välja bland, men kan även göra en quiz efter era önskemål. Om ni under dagen haft andra tävlingar på exempelvis företagets kick off kan självklart musikfrågesporten ingå som ett delmoment om ni vill.

Aktuellt! Svensktoppsquiz!

I år när svensktoppen fyller 60 år kan det passa bra med ett musikquiz med svensktoppstema! Kan ni känna igen låtar och artister från Svensktoppens historia? Till varje låt att känna igen finns en klurig fråga om artisten eller svensktoppen.

En vanlig variant av musikfrågesport är att jag spelar upp korta klipp av musik från 60-talet till nutid. Deltagarna ska veta vilken artist & låt som spelas. Dessutom kommer en klurig faktafråga om artisten eller låten till varje musikklipp. Aktiviteten tar ca 30 minuter men kan kortas något om ni har ett tight tids-schema.

En annan variant är ”Introtävling”. Gästerna delas in i lämpligt antal lag. Jag spelar sedan upp intron från ett antal låtar där det gäller för lagen att först sjunga refrängen på låten. Extrapoäng delas ut för snyggt framförande.

En tredje variant är att jag spelar upp ett antal konstiga versioner av kända låtar. Kanske en känd ABBA-låt som finsk tango eller kanske en arabisk version av en Roxette-låt. Kan vara klurigare än man tror men väldigt roligt.

Om du bokat mig som DJ är tillägget för Musikquiz 500:-

Gäller när frågesporten är i samma lokal som dansen (samma ljudanläggning kan användas) och den totala tiden för quiz och dans är högst 4 timmar. Om den totala tiden är mer än 4 timmar tillkommer 500:- per påbörjad timma. Om frågesporten och dansen är i olika lokaler tillkommer 1000: för extra ljudanläggning.

Musik quiz som separat aktivitet. Från 4000:-

Som ovan men som separat aktivitet. Exempelvis före middagen eller under kaffet efter middagen. Priset inkluderar allt som behövs, dvs själva frågesporten, en bra ljudanläggning, transporter och montering mm. Tid för aktivitet ca 30-60 minuter efter önskemål.

Moms tillkommer på ovanstående priser.

Önskar ni hyra ljud och ljus för att sköta allt själv? Vår uthyrning av ljud och ljus hittar du här!

Har du frågor eller vill göra en bokning? Våra kontaktuppgifter finns här.